Yksityisestä neuvolasta perheet voivat itse hakea tarvitsemaansa apua ja tukea niin raskauteen kuin parisuhteen haasteisiin

19.05.2022

Jokainen raskaus on erilainen ja odottavien äitien tarpeet ja toiveet ovat erilaisia. Kun kaipaat omaan odotusaikaasi lisää tukea, Helsingin yksityinen äitiysneuvola on aina valmiina auttamaan.

Neuvolassa voit jakaa niin raskauteen kuin parisuhteeseenkin liittyvät murheesi ja saat ammattilaisen arvion silloin, kun jokin huolestuttaa. 

Yksityisessä neuvolassa voi käydä koko raskauden ajan tai vain täydentämään julkisen neuvolan raskauden seurantaa, kun esimerkiksi kaipaat jotain lisätutkimuksia.


Olen kätilö Kristiina Laakso. Olen kulkenut usean kymmenen vuoden ajan perheiden tukena aina raskauden alkumetreistä alkaen lapsivuodeaikaan saakka. Tässä artikkelissa kerron, millaista tukea ja apua voin tarjota perheille yksityisen neuvolan kautta.Vastaanotolle voit saapua, kun kaipaat tukea raskauden aikana

Kun raskaus on uusi kokemus, on arki täynnä uusia asioita. Samalla, kun uuden elämän ihme ilostuttaa ja perheenlisäystä odotetaan innostunein mielin, saattaa moni asia aiheuttaa huolta. Yksityisen äitiysneuvolan vastaanotolle voit saapua, kun kaipaat esimerkiksi lisää tutkimuksia tai ohjausta ja neuvontaa. 

Raskaudet eivät aina etene samalla tavalla ja seuraava raskaus on myös jo synnyttäneelle uusi kokemus. Vastaanotolleni ovat tervetulleita sekä synnyttäjä että kumppani. 

"Oman kätilön kanssa on mahdollista käydä läpi raskauden herättämiä tunteita ja puhua esimerkiksi parisuhteeseen liittyvistä asioista."

Yksityistä neuvolaa olen pyörittänyt yli 20 vuoden ajan. Vuosienkaan jälkeen työpäivät eivät tunnu työltä, sillä odottavien vanhempien kohtaaminen päivittäin, saa nauttimaan työstä vuosienkin jälkeen. Raskausajassa on jotain erityistä ja saan itsekin lähteä joka päivä kotiin hyvillä mielin.

Ennenaikaiset supistukset huolettavat, mutta ovat yleensä ongelmattomia

Yleinen syy varata aika yksityiseen äitiysneuvolaan on ennenaikaiset supistukset. Raskaana olevista suurin osa kokee ennenaikaisia supistuksia, mutta etenkin ensiraskauden aikana nämä saattavat aiheuttaa suurtakin huolta.

Suurimmassa osassa tapauksista ennenaikaiset supistukset ovat ongelmattomia, mutta toisinaan supistusten taustalla saattaa olla esimerkiksi piilevä virtsatieinfektio. 

"Tulehduksen mahdollisuus onkin syytä sulkea aina pois, jotta mahdollinen tulehdus saadaan hoidettua ajoissa."

Tulevia vanhempia saattaa huolestuttaa moni muukin asia. Tällaisia ovat esimerkiksi raskausmyrkytyksen mahdollisuus, lapsen asento ja matala hemoglobiini.

Yksityisessä neuvolassa neuvolatyö on yhteistyötä

Vastaanotollani on käytettävissä ultraäänilaite, jolla voimme aina selvittää, mitä lapselle kuuluu ja missä asennossa lapsi on. Vastaanotolla tukenasi on myös ammattitaitoiset gynekologit. Oma laboratorio mahdollistaa esimerkiksi hemoglobiinin ja muiden veriarvojen selvittämisen.

Kun synnytys huolestuttaa ja pelottaa, kannattaa neuvolaan saapua juttelemaan asiasta. Voit lukea lisää valmennuksesta artikkelistani "Synnytysvalmennuksesta hyötyy koko perhe" 

Murheiden ja kysymysten kanssa ei pidä koskaan jäädä yksin. Odotusaika on ainutlaatuista aikaa ja silloin jokaisella perheessä tulee olla turvallinen ja onnellinen olo. Raskauden ja synnytyksen lisäksi tuoreita vanhempia voin myös auttaa ja tukea kätilön kotikäynneillä. Näistä mahdollisuuksista voit lukea lisää artikkelissa "Synnytys ja vauva muuttaa koko perheen arjen" Kristiina Laakso

Kätilö

Olen erikoissairaanhoitaja ja kätilö. Perustin yksityisen äitiysneuvolatoiminnan Femedan lääkäriaseman tiloihin, jotta voin toimia yhteistyössä gynekologien kanssa ja työssäni hyödyntää monipuolisia laboratoriopalveluja. Koen olevani onnekas kun saan työskennellä nuorten perheiden kanssa. Jokainen raskaana oleva nainen ansaitsee odotusaikana yksilöllisen, asiantuntevan hoidon. Toivon, että asiakkaani tuntevat tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi vastaanottokäyntien päätteeksi. Lisätietoja palvelutarjonnasta ja hinnastosta verkkosivuiltani.