Eri tapoja leikata appelsiini? 

08.08.2022

Leikkaa ja kuori appelsiini näppärästi. Katso videoltani, kuinka appelsiinin voi leikata sujuvasti eri tavoin ja säästät hedelmälihaa. Erilaiset appelsiinipalat toimivat hienosti jälkiruokien koristeluun.Appelsiinin leikkaaminen

Leikkaa ensin pois appelsiinin molemmat päät, eli sekä puussa kiinni ollut yläosa että alaosan kanta. Leikkaa sitten pois kuori ja valkoinen osa pystysuunnassa hedelmän muotoa seuraten.

Pidä kuorittu appelsiini toisessa kädessä. Leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin hedelmälihan kalvojen vierestä appelsiinin keskustaan asti. Leikkaa niin, että kalvoihin jää mahdollisimman vähän hedelmälihaa.


Tai

Leikkaa hedelmästä molemmat päät. Leikkaa kuori ja valkoinen osa pois pystysuunnassa hedelmän muotoa seuraten. Leikkaa appelsiini puoliksi ja aseta leikkauspinta alaspäin, leikkaa pituussuunnassa ja sitten poikittain sopiviksi paloiksi.

Tai

Leikkaa hedelmästä molemmat päät. Leikkaa kuori ja valkoinen osa pois pystysuunnassa hedelmän muotoa seuraten. Leikkaa appelsiini viipaleiksi.