Perheeni ja minä

- raskaus, vauva ja vanhemmuus

Miten löydän tasapainon perheeni, työni ja itseni kanssa? Olen Sari, alakoululaisen tytön ja tyttövauvan äiti sekä yrittäjä. 

Työelämässäni olen toiminut yli 15 vuotta terveydenalan hallintotehtävissä ja yksi koulutuksistani on myös farmaseutti. 

Tähän Sarin blogi -osioon olen pyrkinyt keräämään sinulle kaikkia niitä aiheita, joita itse koen erityisen tärkeiksi, haasteellisiksi tai inspiroiviksi. 

Aiheiden kirjo on laaja, arjen pienistä vinkeistä suuriin tunteisiin ja päätöksiin. Kokonaisuus rakentuu asioista omasta elämästäni. En missään nimessä halua ohjata tai neuvoa ketään tekemään kuten itse olen valinnut. Haluan jakamalla omia kokemuksiani rohkaista tekemään itselleen tärkeitä valintoja. Ja välillä vain yleisesti jakaa vinkkejä mielestäni hyödyllisistä asioista odotusaikana ja vauva-arjessa tai muuta vanhemmuuteen liittyvää.

Tervetuloa!

Mitä olisin halunnut tietää etukäteen... 

TIEDOSTIN jo nuorena, että raskaaksi ei välttämättä tulla sormia napsauttamalla tai kun itse sitä haluaa. Tulin ensimmäistä kertaa äidiksi 36-vuotiaana, ilman sen suurempia ongelmia. Tällä kertaa! Raskausajan blogissani olen kolmatta kertaa raskaana. 

Raskauspäiväkirjassa käyn viikkotasolla läpi lähteiden ja perheeni.fi oman kätilön Riia Siivikon avulla, mitä odotusaikana sisälläni kasvavan sikiön osalta tapahtuu. Tietoon olen yhdistänyt kyseisellä viikolla tapahtuvat omat kokemukseni, oli sitten kyse terveydestä, ravinnosta tai vain omista tunteistani. 

Blogistani löydät lisätietoja varten linkkejä hyödyllisille sivustoille. Blogista pääset myös suoraan perheeni.fi-sivustolla oleviin raskauteen liittyviin Terveys ja hyvinvointi -blogiartikkeleihin. Siellä kirjoittajat ovat itselleni tärkeitä asiantuntijoita ja omia luottohenkilöitäni.

Pukeutumiseen liittyvissä haasteissa sain raskauden aikana ja raskauden jälkeen apua meidän omalta perheeni.fi tyylikonsultilta Annika Walldenilta. Tutustu meidän videosarjaamme raskausajan pukeutumisen haasteista.

TIESIN jo ystävieni kokemuksista, että äidinrooli voi olla haasteellista. Omasta mielestäni olin kypsä äidiksi ja melko korkean ikäni vuoksi jo ehtinyt käsitellä paljon erilaisia haasteita elämässäni. Olin mielestäni etukäteen tietoinen ja varautunut raskausaikaan, vauvanhoitoon, imettämiseen ja kasvattamisen haasteisiin. Olinhan jo tutustunut aiheisiin ystävieni kautta. Kuinka väärässä olin! 

En ollut osannut ottaa huomioon, että järjellä toimiminen on vain osa äitiyttä. Hormonit ja etenkin tunteet, veivät minut maailmaan, jossa en ollut ikinä aikaisemmin ollut. Suurin mahdollinen rakkaus, tuo mukanaan myös menettämisen pelon. Ja kun vaaratilanteessa leijonaäidin tunne onkin avuttomuus, se on lähes sietämätöntä! Lue lisää ajatuksiani:

Lisää aiheita meidän sivulla...