Sienibruschetta 

11.05.2022

Sienileivät, eli bruschetat, toimivat erinomaisesti ruokahalun herättäjänä hienommissakin kekkereissä!

Ainekset

  • 400 g suppilovahveroita, kantarelleja tai herkkusieniä
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 rkl voita
  • timjamia, suolaa ja pippuria
  • 1 patonki tai maalaisleipä
  • 1 dl parmesaania tai Västerbotten juustoa raastettuna
  • ½ valkosipulin kynsi ja öljyä


Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

Paista sienistä ylimääräinen vesi pois. 

Hienonna sipuli ja lisää pannulle voinokareen kera. Paista sipulit ja sienet pehmeäksi ja mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.

Leikkaa leipä ja hiero kuorittu valkosipulikynnen puolikas leivänpalan reunoille. Levitä vähän öljyä leiville ja paahda ne uunipellillä 200 asteessa n. 5 minuuttia.

Annostele leipien päälle sienimuhennos ja juusto. Gratinoi vielä hetken uunissa, niin että juusto sulaa.

Tarjoile lämpiminä tai kylminä!