Leivo täydellinen focaccia
Näytän videollani, kuinka helposti itse valmistat omassa uunissa ihanan aidon italialaisen leivän focaccian. Voit käyttää sen maustamiseen omia lempiaineksia, niin saat siitä itsellesi täydellisen focaccian.
Riippuen valitsemistasi täytteistä, leipä toimii monen ruoan ja salattiin lisukkeena tai alkuruokana tai välipalana.
Focaccia
- herkullinen italialainen leipä
- 1 pussi kuivahiivaa tai n. 30 g tuorehiivaa
- 3 dl vettä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl kuivattua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 7-8 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi noin 45 asteeseen ja lisää kuivahiiva tai liuota tuorehiiva 37 asteisessa vedessä.
Lisää rosmariini, suola, oliiviöljy ja sekoita suurin osa jauhoista taikinaan.
Sekoita taikina kunnolla ja taikinan tulee olla löysä.
Anna kohota 30 minuuttia, tarkista välillä taikinan koostumus.
Levitä taikina öljyttyyn uunivuokaan.
Lisää maun mukaan esimerkiksi auringonkuivattuja tomaatteja sekä suolaa ja oliiviöljyä.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista leipä uunin keskiosassa n. 30 minuuttia.
Leikkaa sopiviksi paloiksi ja nauti ihanasta italialaisesta leivästä!