Ikääntyvän ihon hoito tulee aloittaa jo kolmekymppisenä – tärkeintä on ennaltaehkäisy

05.01.2024

Kun kolmekymppisenä vertaa lapsuudenkuvia peilistä näkyviin otsan juonteisiin, saattaa huomata olleensa ilmeikäs lapsi. Eletty elämä näkyy kasvoilla jo kolmekymppisenä. 

Samalla kun muistot säilyvät mielessä, voi kasvojen juonteiden syntymistä ennaltaehkäistä niin hyvällä kotihoidolla kuin esteettisillä hoidoillakin.


Olen ihonhoitoihin ja esteettisiin hoitoihin perehtynyt sairaanhoitaja Elina Lähdetie ja tässä artikkelissa kerron, kuinka pikkuhiljaa ikääntyvää ihoa tulee hoitaa ja millaista apua vastaanotollani on saatavilla.Ikääntyvän ihon hoitotuotteet valitaan tarkoituksen mukaan

Ikääntyvän ihon hoidossa vallitseva trendi on ennaltaehkäiseminen. Ihonhoidossa on syytä ottaa huomioon ikääntyvän ihon erityistarpeet jo päälle kolmekymppisenä, jotta esimerkiksi otsan juonteiden syntymistä pystytään hillitsemään. Jo 35 vuoden iässä etenkin otsalla näkyy eletty elämä ja lapsuuden ilmeikkyys.

Kuten kaikessa ihonhoidossa, tärkeintä on oikeanlaisten hoitotuotteiden valitseminen ja onnistunut kotihoito. Seerumit tulee valita niin, että ne sopivat käyttäjän iholle ja niillä saadaan haluttu lisähyöty.

Ikääntyvän ihon kotihoidon tueksi tarvitset oikeanlaiset hoidot ammattilaisen vastaanotolla

Yhden yön ihmettä ikääntymisen merkkien poistamiseksi ei ole, mutta ihon hehkua voidaan lyhytaikaisesti lisätä oikeanlaisilla hoitotoimenpiteillä esimerkiksi ennen tärkeää juhlapäivää.

Kun taas hoidetaan ikääntymisen aiheuttamia muutoksia, on tarpeen turvautua erilaisiin sarjahoitoihin. Kyseessä voi olla yhden yksittäisen hoidon toistaminen useampaan kertaan tai yhdistelmä eri hoidoista. Näin hoidot vaikuttavat solutasolla ja toivotut positiiviset muutokset moninkertaistuvat.

"Hoitojen yhdistelmään vaikuttaa hoidettava iho, toivottu lopputulos sekä asiakkaan budjetti." 

Hoitojen hinnoista on tärkeää keskustella ja osa ammattitaitoani onkin valita juuri asiakkaalle sopiva hoitojen kokonaisuus.

Mikroneulaus on kivuton hoitomuoto ikääntyvälle iholle

Naistenlehdissä kirjoitetaan paljon mikroneulauksesta. Jos mietit, voisiko kyseinen hoito olla juuri sinulle sopiva, on vastaus luultavasti kyllä. Kyseessä on matalan kynnyksen hoitomuoto, joka on lähes kivuton ja se voidaan yhdistää muihin hoitoihin.

Mikroneulauksessa ihon pintaan tuotetaan mikrovauriota, jonka seurauksena iho alkaa itsestään parantaa neulauksen vauriota. Näin saadaan häivytetty ikääntymisen jälkiä.

Mikroneulausta vanhempi ja perinteinen hoitomuoto on puolestaan mesoterapia, jossa ihoon tehdään yksittäisiä pistoksia. Mesoterapiassa pistosten tekeminen saattaa hieman sattua, mutta vaikuttavien aineiden vienti ihon syviin kerroksiin on kivutonta. Mesoterapia on tehokas tapa hoitaa ja kosteuttaa ihoa.

Radiofrekvenssienergiaa (RF) hyödyntäviä hoitoja voidaan yhdistää esimerkiksi mikroneulaukseen. Hoidoissa pyritään lämpövaikutuksen avulla aktivoimaan ihon kollageenituotantoa.

Vastaanotollani ensimmäinen käynti on maksuton. Konsultaatiokäynnillä näen ihon tilanteen ja voin ohjata oikealle hoitopolulle kotihoitotuotteiden ja toimivien laitehoitojen valinnassa.

Ikääntymismuutoksille sopivat useat hoidot - tärkeää on konsultaatiotilanteessa pohtia toiveita ja ikääntymismuutosten vakavuutta. Usein paras hoito saadaan yhdistelemällä useita hoitoja, kuten:

  • Radiofrekvenssi (laitteissa on eroja)
  • Mikroneulaus, mesoterapia
  • Sunekos, Profhilo
  • Hifu (laitteissa on eroja)
  • Pistoshoidot - täyteaineet ja botox

Elina Lähdetie

Sairaanhoitaja

Olen esteettisiin ihon hoitoihin erikoistunut ja kouluttautunut sairaanhoitaja. Hoitosuositukset ja -ratkaisut perustuvat tutkittuun tietoon ja säännölliseen kouluttautumiseen niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Teen monipuolisesti hoitoja niin iho-ongelmien rauhoittamiseen kuin ikääntymismuutosten ennaltaehkäisyyn. 

Lisätietoa taustastani ja erilaisista hoitovaihtoehdoista sekä ajanvaraus By Elina Lähdetie verkkosivuiltani sekä inspiraatiota ja asiakaskokemuksia instagram-tililtäni . Pidän vastaanottoa Helsingin ydinkeskustassa.