Kasslerpata

11.05.2022

Tämä helppo pataruoka ruokkii isommankin perheen.

Ainekset

  • 1,6 kg kassleria (2 palaa)
  • 6 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
  • 4 varsiselleriä, paloiteltuna
  • 2 sipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 3 valkosipulin kynttä, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 3 rkl voita
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 2 laakerinlehteä


Ruskista kassler kokonaisina paloina paistinpannussa. Ruskista erikseen voissa ja isossa pannussa porkkanat, selleri, sipuli ja valkosipuli. Lisää viini, lihaliemi, tomaatit, sokeri, persilja, rosmariini ja laakerinlehdet pataan. Anna kiehahtaa kunnolla ja lisää tässä vaiheessa ruskistetut kasslerit pataan. 

Anna padan hautua 100 asteisessa uunissa 6 tuntia.

Nosta liha padasta ja anna palojen hieman jäähtyä. Viipaloi liha tai leikkaa kuutioiksi. Lämmitä liha uudelleen padassa ja tarjoile riisin, pastan tai perunamuusin kera. 

Vinkki: Padan voi hyvin pakastaa.