Misolohi

21.01.2022

Japanilaistyylinen lohiruoka tuo arkeen juhlatunnelmaa.

Ainekset

n. 500 gramman lohifilee

Misokastike:

  • 2 punaista chiliä
  • 6 kevätsipulia
  • 3 rkl misotahnaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa tai tavallista viinietikkaa
  • 2 rkl ruokosokeria tai muu sokeri
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Suolaliemi:

  • 5 dl kylmää vettä
  • ½ dl hienoa suolaa


Sekoita ensin suolaliemi ja kaada se matalareunaiseen isoon uunivuokaan, jotta lohipalat mahtuvat siihen maustumaan. 

Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita ne noin 10 minuutiksi suolaliemeen. 

Hienonna kevätsipuli ja viipaloi chili. 

Sekoita yhteen kaikki misokastikkeeseen tulevat raaka-aineet. 

Nosta kalapalat liemestä uunipellille ja kuivaa ne paperilla. 

Levitä misokastike lohen päälle. 

Paista uunissa 120° C, kunnes lohen sisälämpötila on 50 astetta.

Tarjoile esimerkiksi riisin tai salaatin kanssa.

Vinkki! Muista aina pestä kunnolla kädet, kun olet käsitellyt raakaa kalaa ja tuoretta chiliä.