Panko ahvenet

11.05.2022

Panko-kuorrutetut kalafileet maistuvat koko perheelle! 

Ainekset

  • 600 g ahvenfileitä

  • suolaa
  • 2 dl pankojauhoja (Japanilainen korppujauho)
  • voita/rypsiöljyä

Remoulade-kastike:

  • 1 ½ dl kurkkupikkelssiä
  • 1 ½ dl majoneesia
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1½ rkl curryjauhetta
  • 2 tl Dijonin sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa, pippuria

Pikkelöityä punasipulia:

  • 2- 3 punasipulia
  • 1 dl väkiviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä


Perkaa ja fileoi ahvenfileet ruodottomiksi. Suolaa kevyesti ja kääntele pankojauhoissa.

Ruskista fileet kuumalla paistinpannulla voi/öljy seoksessa. 

Pinoa paistetut fileet valmiiksi annoksittain leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kalan koosta riippuen arviolta 2-3 fileetä per henkilö.

Lämmitä kala uunissa 200 °C noin 4 minuuttia juuri ennen tarjoilua.

Valmista tanskalainen Remoulade kastike sekoittamalla majoneesi ja ranskankerma kulhossa. Lisää curry ja sinappi. Mausta suolalla, pippurilla, raastetulla piparjuurella ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi kurkkupikkelssi.

Valmista etukäteen pikkelöity sipuli: 

Kuori sekä leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Aseta kaikki ainekset lasipurkkiin, tarkista että kansi on tiiviisti suljettu ja ravista kunnolla. Säilytä purkki jääkaapissa, sipulit säilyvät noin pari viikkoa.

Tarjoile fish & chips tyylisesti paahdettujen perunalohkojen kanssa.