Paprikakastike

11.05.2022

Lempeästi tulinen paprikakastike esimerkiksi grilliruokien kaveriksi.

Ainekset

  • 6 paprikaa
  • 80 g mantelilastuja, paahdettuna
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 2-3 rkl sherryä
  • suolaa, pippuria, kuivattua chiliä

Grillaa paprikat 280 °C, kunnes kuoren pinta on musta. 

Anna jäähtyä muovipussissa 15 minuuttia. 

Kuori varovasti pois paprikoiden mustaksi palanut pinta.

Hienonna paprikat sauvasekoittimella. 

Lisää öljy, chili ja manteli ja jatka sekoittamista. 

Mausta hunajalla, sherryllä, suolalla ja pippurilla. 

Kastike voidaan tarjoilla kylmänä tai lämpimänä ja sen voi hyvin valmistaa pari päivää etukäteen.