Peston valmistusohjeet
Valmista maukas ja nopea pesto-kastike. Videollani näytän, kuinka kätevästi valmistat peston monitoimikoneessa. Maku on jotain ihan muuta kuin kaupan purkkipestossa. Itse tehty pesto sopii lähes kaikkiin ruokiin.
Peston resepti
- 2 ruukkua basilikaa
- 1 ruukku sileälehtistä persiljaa
- 100 g pinjansiemeniä
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 120 g parmesaania
- 2 ½ dl rypsiöljyä
- mustapippuria, suolaa
Leikkaa yrtit tyvestä ja laita valkosipulin kanssa monitoimikoneeseen tai hienonna sauvasekoittimella.
Lisää pinjansiemenet, juusto raastettuna sekä kaada puolet öljystä ohuena nauhana koneeseen. Sekoita kunnes kastike on tasaista.
Mausta suolalla ja pippurilla, lisää öljyä, jos on tarve. Säilytä pesto lasipurkissa niin, että peität pinnan öljyllä ennen kuin suljet purkin tiiviillä kannella.
Jos sinulla ei ole monitoimikonetta tai sauvasekoitinta, peston voi myös tehdä käsin leikkaamalla kaikki ainekset pieneksi veitsellä leikkuulaudalla tai murskaamalla isossa morttelissa.