Porkkanakakku
Klassikko nimeltä porkkanakakku toimii aina!
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 6 dl porkkanaraastetta
- 2 dl rypsiöljyä
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl kanelia
Kuorrutus:
- 30 g pehmeää voita
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl tomusokeria
- 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
Vatkaa öljy ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan.
Kuori ja raasta porkkanat, lisää porkkanaraaste taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on sileä.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi seos vähitellen taikinaan. Sekoita sileäksi taikinaksi kauhalla.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 55-60 minuuttia.
Anna jäähtyä. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja maistuu jopa paremmalta seuraavana päivänä.
Ennen tarjoilua:
Sekoita kuorrutusainekset sauvasekoittimella ja levitä paksu kerros kakun päälle. Koristele maun mukaan. Tarjoa kakku viileänä.