Punajuurikeitto smetanalla

11.05.2022

Täyteläinen punajuurikeitto lämmittää myös mieltä.

Ainekset

  • 500 g punajuuria
  • 1 fenkoli
  • 8-10 dl kasvislientä
  • 1 purjosipuli (valkoinen osa)
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa, pippuria
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 basilika tai tilliä (molemmat sopivat älyttömän hyvin)
  • 1 prk smetanaa

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. 

Pilko fenkoli ja valkoinen osa purjosta pieniksi paloiksi. Lisää ne kattilaan ja kuullota kevyesti voissa. 

Lisää kasvisliemi, punajuuri ja laakerinlehti.

Keitä noin 20 minuuttia. Poista laakerinlehti, lisää basilika tai tilli keittoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku suolalla ja pippurilla.

Tarjoa keitto lämpimistä kulhoista ja lisää jokaiseen annokseen lusikallinen smetanalla.