Punaviinikastike

23.08.2022

Aito punaviinikastike viimeistelee ateriasi makuja ja se valmistuu helposti muun kokkailun ohessa. Katso ohjeet videoltani. Punaviinikastike sopii lähes kaikkiin liharuokiin, erityisesti naudan ja karitsan kanssa.



Ainekset

  • 2 salottisipulia
  • 2 ½ dl demi-glace kastikepohjaa
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rosmariinin oksaa tai noin 10 timjamin oksaa
  • 2 rkl voita

Hienonna sipuli ja kuullota se voissa sopivan kokoisessa kattilassa.

Lisää demi-glace kastikepohja sekä punaviini ja anna kiehua 20 minuuttia. Lisää rosmariini tai timjami sekä sokeri. (Katso alla olevista vinkeistä erilaisia vaihtoehtoja sokerille)

Anna kastikkeen kiehua vielä 20 minuuttia. Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike ennen tarjoilua.

Vinkkejä ja vaihtoehtoja:

  • Mustikkahillo sopii mahtavasti sokerin tilalle ja antaa ihanasti syvyyttä sekä makua kastikkeeseen, vaihda 2 rkl sokeria 4 rkl mustikkahilloon.
  • Puolet viinistä voi vaihtaa portviiniin. Silloin kannattaa puolittaa sokerin määrä kastikkeessa, koska muuten kastikkeesta tulee liian makea.
  • Jos haluat vielä enemmän erilaisia versioita kastikkeesta. Voit esimerkiksi vaihdella reseptin yrttejä tai tehdä kastikkeesta pippurimaisen version tai korvata sokeri erilaisilla hilloilla tai hyytelöillä.
  • Kastike säilyy jääkaapissa jopa 2 viikkoa ja tarvittaessa sen voi myös pakastaa.