Puremalihashieronta auttaa, kun stressi purkautuu hampaiden narskutteluna

10.11.2021


Hampaiden narskuttelu ja pureminen yhteen on ongelma, joka aiheuttaa erilaisia terveysoireita. Esimerkiksi erilaiset päänsäryt voivat kertoa yöllisestä hampaiden yhteen puremisesta. 

Purentalihasten jumitilat ovat aikamme ongelma. Purentalihakset kipeytyvät, kun stressiä puretaan narskuttelemalla ja puremalla hampaita voimakkaasti yhteen.


Olen suuhygienisti Noora Liesinen ja kerron tässä artikkelissa ja videolla, kuinka puremalihashieronta tehdään ja mitä apua siitä voi olla.


Hammaslääkäriltä saa purentakiskon, suuhygienisti avaa lihasten jännitystilan hieronnalla

Perinteisesti narskuttelun ja hampaiden puremisen aiheuttamia lihasten jännitystiloja hoidetaan hammaslääkäriltä saatavalla purentakiskolla. Purentakiskon ohella suosiotaan ovat kasvattaneet myös puremalihashieronnat. Hierontoja tekee suurimmaksi osaksi suuhygienistit.

Suuhygienistin tekemä hieronta on avaavaa ja rentouttavaa hierontaa. 

"Hieronnassa avataan poskien alueen kiristykset, leuan alueen jumit ja hierotaan kaikki pään alueen lihakset, kuten esimerkiksi ohimoihin liittyvät temporaalilihakset." 

Lisäksi osana puremalihashierontaa hierotaan myös niska-hartiaseudun lihaksia. Kaikki puremalihaksiin liittyvät lihakset käsitellään ja manipuloidaan. Mikäli asiakkaalta löytyy erityisiä kipualueita ja ongelmia, kiinnitän näihin erityistä huomiota.

Pään alueen kiputilat saattavat kertoa puremalihasten jumeista

Puremalihasten jumeista kertoo usein erilaiset kiputilat. Kipua esiintyy erityisesti pään alueella. Kipu tuntuu esimerkiksi erilaisina päänsärkyinä. Kipu saattaa heijastua myös hampaisiin. Tyypillistä on myös kipu korvan alueella.

Akuuttiin hoidon tarpeeseen riittää usein jo yksi käynti puremalihasten hieronnassa. Hieronnassa on kuitenkin usein syytä käydä useamminkin ja säännöllisellä hieronnalla saadaan aikaan hyviä tuloksia. Hieronnassa voi käydä esimerkiksi puolen vuoden välein, kerran vuodessa tai silloin, kun kiputila tulee päälle. Hieronnasta saa tällöin konkreettista apua.

Videollani kerron lisää puremalihashieronnasta ja hampaiden narskuttelun aiheuttamista kiputiloista.

Noora Liesinen

Suuhygienisti

Teen suuhygienistinä hammashoidon toimenpiteet hellävaraisesti ja huolellisesti. Pyrin luomaan asiakkaalle turvallisen ja positiivisen kokemuksen hammashoitokäynnistä ja hoidan mielellään myös pelkopotilaita. 

Ajan vastaanotolleni voit varata Herttoniemeen Hampaasi hammaslääkäriasemalle.