Raskausviikko 9

05.07.2021

Pidä ruokarytmi tasaisena, niin pahoinvointi hellittää

Aamupahoinvointi on hellittänyt ja varmaan jo loppumassa. Sen sijaan kärsin aika ikävästä pahoinvoinnista ruokailun jälkeen. Lounaan jälkeen pahoinvointi alkaa noin 30 minuuttia syömisen jälkeen, mutta aivan hirveä pahoinvointi saattaa iskeä päivällisen jälkeen. 

Välillä joudun menemään jo kuuden jälkeen sänkyyn, ja sieltä ylösnouseminen seuraavien tuntien aikana tuntuu liian vaikealta. En kuitenkaan ole oksentanut, mutta se ei ole ollut kaukana. 


Syömisen osalta pitää olla nyt tosi tarkkana. Ruokarytmi on pidettävä tasaisena ja muistaa myös välipalat. Jos en ole syönyt kunnon aamupalaa, alkaa minulle tulla tosi nopeasti ennen lounasta heikko olo. Lounaaksi pitää syödä tarpeeksi proteiinia, mikään kevyt salaattilounas ei riitä. 

En voi kuitenkaan syödä liian raskaasti, koska muuten iskee todella paha olo noin puoli tuntia lounaan jälkeen, joka saattaa jatkua monta tuntia. Iltapäivän aikana on myös muistettava syödä jotain välipalaa, esimerkiksi ruisleipää ja hedelmä. Muuten ennen päivällistä oloni alkaa olla todella kehno ja päivällisen valmistaminen tuskaista. 

Huomaan, että päivällisellä en voi myöskään syödä liian raskaasti, koska tulee herkästi huono olo. Vaikka yritän miettiä tarkasti, mitä syön, aina välillä päivällisen jälkeen ja lähes koko ilta saattaa kulua inhottavan huonovointisena. En oikein itse saa kiinni mistään erityisestä kaavasta, miksi välillä tulen hyvinkin nopeasti erittäin huonovointiseksi. 

En onneksi ainakaan vielä oksenna, mutta normaali toiminta on vähän hankalaa ja välillä on mentävä suosiolla lepäämään. Pahoinvoinnista huolimatta on yritettävä syödä jotain iltapalaa, koska muuten minulle tulee vielä pahempi olo ja etenkin aamuisin oloni on liian heikko. Aikamoista aaltoliikettä tuntuu olevan, huh huh. Ei voi muuta kuin purra hammasta ja välillä luovuttaa ja pistää pää tyynyyn.

Ruskeaa vuotoa...

MITÄ, ei taas! Huomaan ruskeata vuotoa. Tällä kertaa vuoto ei ole kirkkaan punaista verta, vaan muistuttaa sellaista kuukautisten alkuvuotoa, joka on ruskeaa vanhaa verta. Edellisestä vuodosta on alla kaksi viikkoa, joten ainakaan tällä kertaa se ei voi liittyä mitenkään poisjääneisiin kuukautisiin. Mutta onneksi, onneksi, onneksi vuoto jää hyvin niukaksi ja kestää vain pari päivää. Päätän tällä kertaa olla huolestumatta liikaa ja miettimättä asiaa enää vuodon päätyttyä.