Syksyinen sienirisotto
Maukas risotto metsän antimista.
Ainekset
öljyä
- 1 salottisipuli
- 3 dl italialaista risottoriisiä
- 1½ dl valkoviiniä
- 40 g kuivattuja tatteja tai 300 g paistettuja suppilovahveroita
- 1 litra kasvis- tai kanalientä
- 3 dl raastettua parmesaania
- pari nokaretta voita
Paista sienet pannulla tai aseta kuivat sienet veteen noin 30 minuutiksi. Jos käytät kuivattuja sieniä, niin hyödynnä sienivesi risoton liemen valmistuksessa.
Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, nosta sipuli sivuun.
Lämmitä liemi ja lisää sienet.
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa ja lisää riisi. Anna jyvien öljyyntyä läpinäkyviksi.
Kuumenna riisin jyvät ja sekoita jatkuvasti, ettei riisi vain ruskistu
Lisää viini ja sipuli, anna kiehua kasaan, sekoita ja laske lämpötila.
Lisää seuraavaksi sienet ja pienissä erissä lämmitettyä lientä, aina kun edellinen erä lientä on lähes täysin imeytynyt riisiin.
Kun riisi on melkein kypsää, lisää raastettu parmesaani sekä voi riisin joukkoon.
Mausta pippurilla.
Siirrä kattila pois liedeltä ja anna risoton vetäytyä.
Risotto maistuu sellaisenaan, paistetun kanan tai lämpimän juuston seurana.