Siskonmakkarakeitto

21.01.2022

Herkullinen siskonmakkarakeitto, josta voit tehdä seuraavana päivänä sosekeiton, kun makkarat on jo syöty...

Ainekset

  • 400 g siskonmakkaroita
  • 600 g perunoita
  • 300 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl hienoksi leikattua lehtipersilja
  • 1 litra vettä
  • 1 liemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 200 g tomaattia
  • chilimauste, oman maun mukaan

Muista

Chilin maku voimistuu keittämällä, joten mausta varovasti, etenkin, jos keitto on tarkoitettu myös lapsille. Jos käytätä chiliä, niin lisää se makkaroiden yhteydessä ja keitä 5 minuuttia.


Ota makkarat jääkaapista.

Kuori ja leikkaa sipuli hienoksi. Mittaa öljy kattilaan ja lisää sipulit, kuullota miedolla lämmöllä.

Kuori ja leikkaa sillä aikaa perunat ja porkkanat. Lisää tomaattipyree sipuliseokseen ja nosta lämpötilaa. Sekoita ja paahda hetki.

Lisää perunat ja porkkanat, sekoita kunnolla. Lisää vesi ja liemikuutio sekä laakerinlehdet. Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä n. 10-15 min.

Siirrä kattila kuumalta liedeltä ja lisää makkarat. Purista siskonmakkarat pieniksi palloiksi keittoon. Keitä vielä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Makkarapalat suurenevat, kun niihin imeytyy nestettä.

Lisää hienoksi leikattua persiljaa sekä juuri ennen tarjoilua pieniksi paloiksi leikatut tomaatit.

Vinkki! 

Usein teen tupla annoksen keittoa, jotta sitä riittäisi vielä seuraavaan päivään, ja joka kerta joudun ostamaan lisää makkaroita, koska joku käy aina noukkimassa niitä. Tosin keitto maistuu myös ilman makkaroita. Silloin hienonnan keiton sauvasekoittimella soseeksi ja tarjoilen raejuustolla.