Sitruunarisotto

11.05.2022

Italialainen klassikko nautitaan sellaisenaan tai kalaruokien lisukkeena...

Ainekset

  • öljyä
  • 1 salottisipuli
  • 3 dl italialaista risottoriisiä
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 2 sitruuna
  • 1 litra kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl raastettua parmesaania

Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, nosta sipuli sivuun.

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa ja lisää riisi. Anna jyvien öljyyntyä läpinäkyviksi.

Kuumenna riisin jyvät ja sekoita jatkuvasti, ettei riisi vain ruskistu.

Lisää viini ja sipuli, anna kiehua kasaan, sekoita ja laske lämpötila.

Lisää lämmitetty liemi pienissä erissä, aina kun edellinen erä on lähes täysin imeytynyt riisiin.

Lisää raastettu sitruunankuori ja sekoita parmesaani joukkoon, kun riisi on melkein kypsää.

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna risoton vetäytyä. Nauti sellaisenaan tai syö kalan lisukkeena.

Katso Jannan kokkikoulun videolta aidon italialaisen risoton tarkat valmistusohjeet ja muokkausvaihtoehdot...