Suklaamoussekakku

19.01.2022

Nautiskelijan kuohkea suklaaunelma!

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 300 g mantelimassaa
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 250 g tummaa suklaata, rouhittuna
  • 6 dl kuohukermaa

Koristeluun:

  • 100 g tummaa suklaata, lastuina
  • tomusokeria


Päivä 1: Lämmitä kattilassa kerma ja kahvi. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja lisää palat kattilaan. Sekoita koko ajan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. 

Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa yön yli.

Päivä 2: Nypi mantelimassa pieniksi muruiksi.

Vatkaa mantelimassan murut ja kananmunat paksuksi tasaiseksi vaahdoksi. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai kahteen pyöreään vuokaan. Paista uunissa 20 minuuttia 175°C . Anna jäähtyä.

Vatkaa edellisenä päivänä tehty suklaakerma paksuksi vaahdoksi.

Jos olet tehnyt kakkupohjan pellille, niin leikkaa pohja kahdeksi samankokoiseksi palaksi. Tai ota toinen vuokaan tehdyistä kakkupohjista. Levitä puolet suklaavaahdosta jäähtyneelle kakkupohjalle.

Nosta toinen kakkupohja suklaavaahdon päälle ja lisää loput suklaavaahdosta päällimmäiselle kakkupohjalle. Levitä vaahto tasaisesti.

Leikkaa veitsellä suklaalastuja tai raasta suoraan kakun päälle. 

Voit koristella marjoilla, suklaalastuilla sekä tomusokerilla.