Kokonainen jyväbroileri

13.05.2022

Uunissa paahtuu helposti koko perheen maukas kana-ateria.

Ainekset

  • 1 iso jyväbroileri

  • 50-75g voita, huoneenlämpöistä
  • 1-2 ruukkua sileälehtistä persiljaa, hienoksi leikattuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria


Sekoita keskenään voi, persilja, valkosipuli sekä sitruunan kuori.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Levitä noin puolet seoksesta broilerin nahan päälle sekä nahan alle. Säästä loput yrttiseoksesta.

Paahda broileri uunissa 190 asteessa noin 1,5 tuntia.

Kun paistoaikaa on jäljellä noin puolet ajasta, niin voit lisätä pellille porkkanaa, parsaa, palsternakkaa sekä perunoita isoina lohkoina. Pyöritä ensin juurekset öljyssä, jossa on suolaa sekä timjamia mausteena.

Sivele jäljellä oleva yrttivoi valmiiksi paistettuihin annoksiin, antamaan lisämakua.

Vinkki: Kannattaa odottaa hetki, ennen broilerin leikkaamista, muuten herkulliset nesteet valuvat ulos ja lihasta tulee kuivaa.