Hasselbacka myskikurpitsat 

11.05.2022

Vaihda arkiruuan peruna samettiseen myskikurpitsaan!

Ainekset

  • 800 g myskikurpitsaa
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl öljyä, (+ 2 voinokareita)
  • suolaa


Leikkaa myskikurpitsa puoliksi ja kaavi siemenet pois lusikalla. 

Aseta kurpitsa leikkuulaudalle niin, että leikkuupinta alaspäin. 

Leikkaa kurpitsaan syviä viiltoja noin kolmen millin välein leveyssuunnassa siten, että viillot yltävät lähes pohjaan.

Kuullota valkosipuli ja salvia öljyssä, mutta älä ruskista. 

Sivele seosta kurpitsan päälle ja aseta uunipellille, mausta suolalla.

Paahda uunissa 220 asteessa noin 30-40 min.