Vadelmapiiras

03.05.2022

Vadelmapiiras tuo mieleen ihanat kesäpäivät!

Ainekset

  • 125 g voita
  • hyppysellinen suolaa
  • ½ dl ruokosokeria
  • ¼ tl leivinjauhoja
  • 3,5 dl vehnäjauhoja


Täyte:

  • 4 dl vadelmia
  • 4 dl crème fraîche
  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl sokeria


Sekoita taikina-ainekset monitoimikoneessa. 

Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan (tai pienempiin annosvuokiin). 

Laita vuoka pariksi minuutiksi pakastimeen. 

Esipaista piirakkapohja 210-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Sekoita crème fraîche, munankeltuaiset ja sokeri keskenään. 

Laita vadelmat piirakkakuoren päälle. Kaada crème fraîche täyte tasaisesti vadelmien päälle.

Paista vadelmapiirakka uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka on valmis kun täyte on hieman jähmettynyt ja saanut väriä. 

Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Tomusokeri toimii kauniina koristeena.