Kaunis hymy lähtee terveestä suusta – esteettisellä hammashoidolla viimeistellään lopputulos

19.11.2021

Terve suu on edellytys kauniin hymyn saavuttamiseksi. Omaa silmää häiritseviä virheitä voidaan lisäksi korjata esteettisellä hammashoidolla. 

Ruoan ja juoman tummentamat hampaat on helppo kirkastaa suuhygienistin vastaanotolla. Hampaiden alkuperäinen kaunis muoto voidaan puolestaan palauttaa hammaslääkärin vastaanotolla.


Olen hammaslääkäri Karri Åberg ja tässä artikkelissa ja videolla kerron sekä hammaslääkärin että suuhygienistin vastaanotolla tehtävistä esteettisistä hammashoidoista.


Kaunis hymy toimii parhaimmillaan käyntikorttina

Oleellinen osa itsevarmuutta on nätti hammasrivi ja raikas ilme. Parhaimmillaan hymy toimiikin oivana käyntikorttina. Tärkein tekijä kauniissa hymyssä on se, että suu on terve. Siitäkin huolimatta, että suussa on terveyden kannalta kaikki kunnossa, saattavat pienetkin asiat hymyssä ottaa omaan silmään. Jos jokin suussa häiritsee tai tuntuu epäesteettiseltä, on hyvä miettiä asian korjaamista ja hoitamista. 

"Yhdessä asiakkaan kanssa, mietimme juuri hänelle sopivia hoitovaihtoehtoja."

Monet ruoka-aineet, kuten kahvi ja tee, sekä tupakka vievät vuosien aikana hampaiden kirkkauden. Myös hampaiden epätasaisuus saattaa häiritä niin paljon, että hymyä on syytä kohentaa esteettisellä hammashoidolla.

Suuhygienistin tekemä peruspuhdistus saattaa riittää raikastamaan ilmeen

Hymyn esteettisyyteen on mahdollista vaikuttaa pienilläkin asioilla. Esimerkiksi hampaisiin kertynyt hammaskivi saattaa näyttää tummentuessaan lialta. Suuhygienistin vastaanotolla tehtävä suun peruspuhdistus saakin usein hymyn näyttämään raikkaammalta ja kaunista hymyä on mahdollista ylläpitää suuhygienistin vastaanotolta saatavien ohjeiden avulla.

Lue suuhygienisti Noora Liesisen vinkit hampaiden omahoitoon artikkelista "Harjaus on omahoidon kulmakivi - hampaita tulee harjata vähintään kaksi minuuttia". 

"Hampaiden valkaisutekniikat ovat kehittyneet vuosien saatossa huimasti ja valkaistu hymy onkin luonnollinen.2 

Niin ikään suuhygienistin tekemä hampaiden kirkastus tai valkaisu on tehokas, mutta hellä tapa hankkiutua eroon vuosien aikana syntyneistä tummentumistaLue, mitä suuhygienisti Noora Liesinen kertoo hampaiden valkaisusta ja kirkastamisesta artikkelissaan "Hampaat kirkkaiksi soodalla?" 

Hampaan alkuperäinen muoto voidaan palauttaa laminaatilla

Hampaiden hoito ei aina vaadi terveydellistä syytä. Mikäli hampaan pinta on hajonnut ja muoto muuttunut esimerkiksi purennan tai tapaturman seurauksena, on hampaita mahdollista korjata, jolloin hymystä saadaan jälleen tutun näköinen. Hampaan alkuperäinen, kaunis muoto voidaan palauttaa esimerkiksi keraamisella laminaatilla.

Mikäli hymyssä häiritsevät puolestaan esimerkiksi sikin sokin olevat hampaat, voidaan estetiikkaa parantaa myös oikomishoidolla. Hoidon hyöty ei jää vain kosmeettiseksi, sillä samalla kun hammasrivit saadaan kauniin suoriksi, myös purenta paranee.

Videollani kerron tarkemmin esteettisestä hammashoidosta ja kauniin hymyn saavuttamisesta.

Karri Åberg

Hammaslääkäri

Hoidan aikuisia ja lapsia ja teen toimenpiteitä laaja-alaisesti. Erikoisosaamistani ovat esteettinen hoito ja kestävät keraamiset paikat. Olen tehnyt paljon töitä pelkopotilaiden kanssa. 

Ajan vastaanotolleni voit varata Herttoniemeen Hampaasi hammaslääkäriasemalle tai valita Pihlajalinnan hammasklinikan.