Frozen mudcake

05.06.2022

Kuusivuotias Frida leipoo äitinsä kanssa jäädytetyn suklaakakun. Kakku on tehty Jannan reseptillä ja on koko perheen suosikki. Sen voi hyvin leipoa hyvissä ajoin, koska kakku säilyy pakasteessa. Kakku otetaan esille vasta juuri enne tarjoilua. Frida koristelee kakun kimaltelevilla suosikkikoristeillaan.

Katso videolta kuinka kakku valmistuu!



Resepti jäädytetty suklaamudcake

  • 9 kpl digestivekeksiä
  • 25 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g Philadelphia tuorejuustoa
  • 150 g sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl kuohukermaa

Sulata aluksi voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Tarvittaessa voi käyttää myös sauvasekoitinta. Kaada voi koneeseen ja sekoita kunnolla. Käytä kakkuun irtopohjavuokaa. Painele sormilla keksitaikina vuoan pohjalle, niin että siitä tulee tasainen kakkupohja.

Sulata suklaa vesihauteessa tai tarvittaessa mikrossa miedolla teholla. Anna suklaan jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto ja osa sokerista n. 100 g sekä vanilliinisokeri.

Erottele kananmunien valkuainen ja keltuainen. Lisää kulhoon munankeltuaiset ja sekoita. Lisää suklaa ja sekoita hyvin.

Ota uusi kulho ja vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita jäljellä oleva sokeri vaahtoon.

Yhdistä vaahto suklaaseos. Sekoita varovasti, jotta valkuaisvaahdon kuohkea koostumus säilyy.

Ota erillinen astia ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto suklaaseokseen.

Kaada suklaa seos kakkuvuokaan. Anna jäätyä pakasteessa vähintään yön yli.

Ota kakku pakasteesta juuri ennen tarjoamista. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Koristele kakun pinta valitsemillasi koristeilla tai marjoilla. Kakku sulaa nopeasti vadilla, joten sen lopullinen koostumus riippuu siitä, kuinka kauan se on huoneenlämmössä.