Lasten kanssa keittiössä

Ruoanvalmistuksessa ei ole ikärajaa ja keittiö on myös lapsille sallittu paikka. Kun turvallisuudesta huolehtii, niin jokainen perheenjäsen voi osallistua taitojensa puitteissa. Kuten varmaan arvaat, niin omat tyttäreni ovat jo pienestä pitäen ollut mukana omassa keittiössäni, samoin myös ystävien ja sukulaisten lapset.

Katso lasten kanssa keittiössä videoita ja toivottavasti myös sinun lapsesi innostuvat kokkailusta!

Viisivuotias Amelie on itse suunnittelut oman suosikkijuomansa. Banaani-suklaamaito sopii hyvin esimerkiksi välipalan kanssa tai pieneen herkutteluun.

Kymmenenvuotias Natalie on innokas pieni leipuri. Videolla hän leipoo Janna reseptillä herkullisia porkkanamuffinsseja. Ne säilyvät jääkaapissa jopa viisi päivää, jos kukaan ei niitä ennen sitä ole syönyt. Kuorrutuksen päälle voi ripotella omia suosikkikoristeita.

Kuusivuotias Frida haluaa mielellään olla mukana auttamassa vanhempiaan keittiössä. Fridan lempiruokiin kuuluu lihapullat ja perunamuusi. Frida tykkää myös makkaroista ja päätti yhdistää kaksi herkkua, jonka lopputuloksena syntyi lihapullamakkarat. Vinkkejä reseptiin perhe sai Jannalta.

Frozen mudcake

05.06.2022

Kuusivuotias Frida leipoo äitinsä kanssa jäädytetyn suklaakakun. Kakku on tehty Jannan reseptillä ja on koko perheen suosikki. Sen voi hyvin leipoa hyvissä ajoin, koska kakku säilyy pakasteessa. Kakku otetaan esille vasta juuri enne tarjoilua. Frida koristelee kakun kimaltelevilla suosikkikoristeillaan.