Porkkanamuffinssit
Kymmenenvuotias Natalie on innokas pieni leipuri. Videolla hän leipoo Janna reseptillä herkullisia porkkanamuffinsseja. Ne säilyvät jääkaapissa jopa viisi päivää, jos kukaan ei niitä ennen sitä ole syönyt. Kuorrutuksen päälle voi ripotella omia suosikkikoristeita.
Katso videolta kuinka muffinssit valmisuvat!
Porkkanamuffinssien resepti
- 3 kananmunaa
- 4 dl porkkanaraastetta
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 3 rkl kanelia
Kuorrutus:
- 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 30 g pehmeää voita
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Sekoita yhteen sokeri, fariinisokeri, öljy ja kananmunat. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita porkkanaraaste taikinaan.
Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää ne taikinaan, sekoita sileäksi taikinaksi.
Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 16-20 minuuttia.
Voit tarkistaa kypsyyden tikulla.
Sekoita kaikki kuorrutukseen tulevat ainekset sauvasekoittimella.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuin levität kuorrutuksen. Ne voivat jopa olla jääkaapissa yön yli, niin ne pysyvät kosteana.
Levitä kuorrutus muffinssien päälle, voit viimeistellä kuorrutteen lusikalla.
Muffinssit säilyvät jääkaapissa jopa viisi päivää, jos niitä on vielä silloin jäljellä.