Raskausviikko 29

15.11.2021

Raskausajan pukeutuminen - miltä näytän raskauden aikana vaikuttaa myös siihen, miltä minusta tuntuu...


Edellisen raskauden aikana kuvittelin, että voin käyttää vain raskausvaatteita. Ja toki kyllä niitäkin tarvitsee, mutta on myös paljon muita, niin sanottuja tavallisia vaateita, joita voi hyvin käyttää mahan kasvaessa.

Raskausviikko 29
Raskausviikko 29

Raskauden aikana kehossa tapahtuu paljon fysiologisia muutoksia ja kropan mittasuhteet muuttuvat. Se ei ole ainoastaan maha kuin kasvaa, vaan rinnat ja moni muukin kehon osa saattaa suurentua merkittävästi. Jotkut meistä kärsii turvotuksista ja toiset keräävät melko paljon myös raskauskiloja hormonituotannon vuoksi.

Raskauden aikana tulisi kuitenkin pystyä elämään normaalia elämää ja pukeutumisella on yllättävänkin suuri rooli. Tilanteen mukaan, joudumme edelleen pukeutumaan töihin, vapaa-aikana, sosiaalisiin tapahtumiin ja juhliin. Joka päivä pitää kuitenkin laittaa jotain päälle ja varmaan noin viikosta 18-20, joutuu jo siirtämään sivuun monia tavallisia vaatteita.

Ystäväpiirissäni on naisia, jotka kukoistavat raskaana ollessaan ja oikein hehkuvat vatsan kasvaessa. Itse en ole kuulunut tähän ryhmään, vaan tunnen itseni lähinnä kömpelöksi, isoksi ja vähän epämuodostuneeksi. Vatsa on aina vähän tiellä ja jos pukeudun vain isoihin jättivaatteisiin, niin tunnen itseni entistä suuremmaksi. Huomaan, että vaatteilla on suuri merkitys yleiseen olotilaani ja mukavuuden tunteeseen. Haluan pukeutua niin, että kun katson peiliin, niin edelleen tunnistan itseni ja oman kehoni.

Kaikista eniten mietin, minkälaisia vaatteita voisin hyödyntää omasta vaatekaapistani. Raskausajan vaatteet ovat kalliita ja niille on kuitenkin lähinnä käyttöä vain heti synnytyksen jälkeen. Koska haluaisin, että hankkimillani vaatteilla on mahdollisimman paljon käyttöä, niin yritän löytää tavallisia vaatteita, jotka kävisivät sekä raskauden aikana että sen jälkeen.

Viime kerralla olin aika hukassa ja moni asia selvisi minulle vasta jälkikäteen. Tällä kertaa olen vielä kaiken lisäksi niin onnekas, että saan apua meidän perheeni.fi tyylikonsultilta Annikalta.

Teimme Annikan kanssa videosarjan raskausajan pukeutumisesta. Tästä pääset suoraan katsomaan koko videosarjaa, kun Annika vierailee luonani antamassa pukeutumisvinkkejä sekä raskauden aikana että raskauden jälkeen. 

Toivottavasti sinäkin löytäisit jotain hyödyllisiä vinkkejä tai pukeutumisinspiraatiota 😊 meidän keskusteluista.

Alla on videosarjan ensimmäiset osat, koko sarja löytyy, kun klikkaat yllä olevaa linkkiä.