Maiale Tonnato 

10.05.2022

Possua juhlavasti! Aloita valmistelut jo edellisenä iltana... 

Ainekset

  • 700 g possun sisäfileetä
  • 1-2 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria


Majoneesi:

  • 1 kananmuna
  • 2 tl Dijonsinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa
  • 2 ½ dl öljyä
  • cayennenpippuria, suolaa
  • vähän sokeria ja cayennenpippuria
  • 3 anjovis fileetä
  • 150 g tonnikalaa
  • 8 isoa kaprista

Katso kokkikoulun video, kuinka itse teet majoneesin. 


Ota liha ajoissa jääkaapista. Puhdista lihasta vaaleat kalvot ja pyyhi paperilla.

Anna voin ruskistua pannulla ja paista liha molemmin puolin ruskeaksi.

Aseta liha pellille ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista liha uunissa 90 asteessa, kunnes sisälämpötila on 67 astetta. Anna lihan jäähtyä. Laita sitten muutama rosmariini oksa lihan ympäri, kierrä fileet leivinpaperiin ja aseta jääkaappiin yöksi.

Suosittelen, että valmistat itse majoneesin. Katso videoltani, kuinka helppoa se on. Tarvittaessa käytä esimerkiksi Hellman'sin valmista majoneesia. Pane kaikki ainekset kapeaan ja korkeaan astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjaan. Käynnistä sekoitin ja pidä pohjassa, kunnes aineet sekoittuvat. Nosta sekoitin hitaasti ylöspäin ja anna sekoittua pari sekuntia. Tarkista sitten maku.

Ennen tarjoilua: Laita majoneesi isompaan kulhoon ja lisää anjovis sekä tonnikala. Sekoita ainekset sauvasekoittimella. Jos kastike tuntuu liian paksulta, ohenna sitä kylmällä vedellä. Mausta anjoviksen suolaliemellä sekä mustapippurilla.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele palat isolle vadille. Lusikoi kastiketta lihan päälle, koristele lopuksi kauniisti kapriksella ja granaattiomenalla. Katso videoni, kuinka granaattiomena kannattaa kuoria, jotta mehu ei roisku.