Vinkkejä antoisaan seksielämään

24.06.2022

Arjen keskellä seksielämä saattaa rutinoitua, jolloin siitä katoaa helposti jännitys, ja samat asiat toistuvat kerrasta toiseen. Nautinnollisempi seksielämä on kuitenkin mahdollista saavuttaa, ja se rakentuu yllättävän yksinkertaisista asioista. 


Olen seksuaaliterapeutti Anna Kolster ja haluan kertoa teille muutaman yksinkertaisen vinkin, miten omaa seksielämää voi helposti parantaa.Nautinnollisen seksielämän rakennuspalat

Ensimmäinen askel antoisaan seksielämään on omaan kehoon tutustuminen ja omien nautintojen tunnistaminen. Jokaisen olisi tärkeä tuntea, miten oma keho toimii, mitkä asiat tuottavat itselle mielihyvää ja minkälainen kosketus tuntuu hyvältä. Oman kehon tunteminen ja siitä nauttiminen on lähtökohta seksuaaliseen nautintoon ja heittäytymiseen. 

Lue lisää esimerkiksi orgasmin tärkeydestä toisessa artikkelissani.

Toinen tärkeä asia nautinnollisessa seksielämässä on huumori. Seksi on aikuisten leikki, jota ei pidä ottaa liian vakavasti. Seksissä on hyvä säilyttää leikkimielisyys ja olla avoin kumppanin ehdotuksille kuitenkaan omia rajoja unohtamatta. 

Uskon, että seksiin tulisi suhtautua aivan kuin joku kutsuisi leikkiin. Uusia asioita kannattaa kokeilla, mutta leikin voi myös jättää kesken, jos se ei tunnu itsestä hyvältä. Kolmas antoisan seksielämän rakennuspilari on tunne siitä, että on turvassa. 

"Uskon, että hyvässä seksissä yhdistyvät turvallisuus sekä vapaus ja leikkimielisyys."

Jotta seksistä voi nauttia, on tärkeä pystyä kommunikoimaan avoimesti kumppanille omista haluista ja toiveista seksin suhteen. Monessa parisuhteessa ongelmana on se, että seksielämä arkipäiväistyy. Kun oma ja kumppanin keho tunnetaan läpikotaisin, voidaan nautinto saavuttaa lyhyessäkin ajassa, mutta samalla seksistä saattaa hävitä jännitys. 

Seksielämässä kannattaa yrittää säilyttää leikkimielisyys ja muistaa kohdata kumppani positiivisella asenteella. 

Lisää aiheesta artikkelissani "Miten puhun seksielämästämme kumppanilleni"


Videolla kerron asiasta vielä lisää sekä tarkemmin antoisan seksielämän vinkeistä

Anna Kolster

Seksuaaliterapeutti

Työskentelen mielellään sekä parien että yksilöiden kanssa. Voit tulla juttelemaan kanssani kaikenlaisissa ihmissuhteiden haasteissa. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden kandidaatti, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), seksuaalikasvattaja, työnohjaaja sekä olen käynyt useita erilaisia ohjaajakoulutuksia. Lisätietoja taustastani voit lukea Sparks & Emotion -verkkosivulta

Ajan vastaanotolleni voit varata Sexpon terapiapalvelujen verkkoajanvarauksen kautta.